Köpek Adası


Köpek Adası

Sinema perdesine pastel tonlar ve simetrik takıntısıyla özgün bir dünya kazandıran Wes Anderson, ikinci stop motion filmi Köpek Adası ile seyircisine müthiş bir sistem eleştirisi anlatıyor.
Öncelikle Wes Anderson benim için çok özel bir yönetmen. Teknik anlamda oluşturduğu dünyalar şöyle dursun, hikaye anlatıcılığında üst seviyeye ulaşmış bir usta. Yükselen Ay Işığı Krallığı, Büyük Budapeşte Oteli ve Küs Kardeşler Limited Şirketi, seyircisiyle özgün bir bağ kurabilen filmler olmuştur. Bunun dışında ilk olarak Ronald Dalh’ın ‘’Yaman Tilki’’ çocuk masalını sinemaya kukla – stop motion anlatımıyla aktaran Teksaslı yönetmen, ikinci filminde kendi rüştünü ispat ediyor adeta.
Köpek Adası Film Afişi
Filmden Neler Beklemeliyiz?
Öncelikle Köpek Adası, her kesime hitap edebilen bir animasyon. Ayrıca sene içerisindeki yabancı filmler arasından da sıyrılarak özel bir anlatı kazandırıyor seyircisine. Animasyon filmleri seven ve çocuksu anlatılardan çok daha yetişkin sekanslar izlemek isteyenler ise bulunmaz bir nimet, başarılı aktarılan bir görsel şölen.

Her sahnesinde emek ve azim kavramlarını hissettiğimiz filmin konusu ise bir şehirdeki tüm köpeklerin bir an toplanarak devasa bir çöp alanına sürülmesine odaklanmakta. 12 yaşındaki bir çocuk gözünden ve köpeklerin içerisinde bulundukları konumlar üzerinden anlatılan hikaye, her sahnesinde daha gerçekçi ve yönetmenin hicivsel anlatısını tamamlayabilen bir konumda.
Film içinden bir sahne

Seslendirme Kadrosuna Dikkat!
Isle of Dogs yani Köpek Adası, seslendirme kadrosuyla da dikkat çekiyor. Türkçe dublaj yerine altyazıyla izlenirse çok daha tatmin edici olacağına inandığım filmin baş karakterlerinden birisi Breaking Bad’deki Walter White karakteriyle yakaladığı üstün performansla dikkat çeken Bryan Cranston’un sesiyle hayat buluyor. Bunun dışında başarılı oyuncular Edward Northon ve Scarlett Johansson da filmde önemli karakterleri seslendiriyor.
Uzun lafın kısası; Köpek Adası mutlaka film arşivinizde yer verilmesi gereken bir yapım, Anderson sinemasında önemli bir yapı taşı. Mutlaka izleyin ve izlettirin.

Bu yazıyı paylaş

Related Posts

Previous
Next Post »