Venom: Zehirli Öfke


Venom: Zehirli Öfke

Venom Film afişi
 Marvel Sinematik Evreni’nin Disney – Marvel Stüdyo   ortaklığında ilerleyen filmlerinde şu zamana dek 20’ye  yakın maceraya tanıklık ettik. Çizgi roman  sayfalarından çıkıp ete kemiğe bürünen süper  kahramanlar tarafından oluşan bu fantastik evren, pek çok kesimin takdirini fazla fazla kazandı.
 Ancak, bu iki stüdyo ortaklığından önce X – Men   serisiyle başlayıp Örümcek Adam, Deadpool gibi telif   haklarını elinde bulundurduğu kahramanlara yabancı  film uyarlamaları çeken Sony, geçtiğimiz yıl Spider  Man’in baş düşmanlarından Venom’u perdeye taşımak için kolları sıvamıştı.
Venom'un başrol oyuncusu Tom Hardy
Açık konuşmak gerekirse Marvel evreninin en etkin   süper kahramanı olan Spider Man’den bir spin-off  çıkarma fikri oldukça cazip gözüktü. Keza, geçtiğimiz  günlerde hayata veda eden Marvel’ın babası Stan Lee,  seneler önce bir okurunun yarattığı Venom   karakterinin oldukça komik bir ücretle telifini satın  almış ve ortaya da Spider Man kadar sempati duyulan  bir anti-süper kahraman çıkarmıştı. Hal böyle olunca  da sinemada sonunda yer bulan Venom: Zehirli öfke,  yabancı filmler piyasasında son zamanlarda oldukça rağbet gören bir işe dönüştü.


Başrolünde son 10 senenin en etkin ve alkış alan oyuncularından birisi olan Tom Hardy’i yerleştiren filmin yönetmenlik koltuğunda ise Ruben Fleischer oturuyor.  Filmin diğer oyuncu kadrosunu ise şu zamana dek iki Oscar Adaylığı bulunduran deneyimli aktör Woody Harrelson, dört adaylıklı Michelle Williams ve Altın Küre adaylığı olan Riz Ahmed oluşturuyor.

Hırslı bir muhabir olan Eddie’nin Venom adlı bir simbiyoz uzaylı organizması yetirişten bir firmanın son kurbanı olmasını anlatan Venom Zehirli Öfke, çizgi roman serisinde kahramana hayran olanları ikiye ayırmış olsa da, izlemek isteyenlere farklı bir Marvel deneyimi sunuyor ve karanlığıyla kendisini diğer çizgi roman yapımlarının arasından sıyırarak Batman evrenine daha yakın bir konumda tutuyor.  Bu noktada da vizyondaki filmler arasında Venom’u izlenilmesi gerekenler listesinde tutabiliriz.

Bu yazıyı paylaş

Related Posts

Previous
Next Post »