Suyun Sesi ( The Shape of Water)


Suyun Sesi ( The Shape of Water)

Guillermo del Toro, sinema perdesinde ‘’fantastik kadercilik’’ kavramını kazandıran ender yönetmenlerden. Pan’ın Labirenti ile en iyi yabancı film Oscar’ı ödülü başta olmak üzere birçok film festivalinin altını üstüne getiren Meksikalı yönetmen, Hellboy ve Blade serileriyle de daha fantastik işler gerçekleştirmeye de devam ediyor. Bir süre Netflix’e Trol Avcıları animasyon dizisini çeken Del Toro, geçen yıl Oscar’da ‘’ En İyi Yönetmen’’ ve ‘’En İyi Film’’ heykelciğine ulaştığı son yapımı Suyun Sesi ile adından bir hayli söz ettirmeyi başardı. Yönetmenin filmini anlamlı kılan en önemli etmen ise, tıpkı Pan’ın Labirenti’nde olduğu gibi fantastik metaforları gerçek ve acımasız bir dünya içerisinde yansıtmayı başarması olmuş.

Bana göre Suyun Sesi hem romantik filmler hem de yabancı fantastik filmler kategorisinde izlenebilirliği olan bir yapım. Soğuk Savaş Amerika’sında yalnız yaşayan Elisa adındaki bir kadının, çalışmış olduğu yüksek güvenlikli bir devlet labaratuvarında fark ettiği bir deneyi evine kaçırmasıyla şekil alan film, sinemasal anlamda izleyiciye doygunluk hissiyatı katmayı fazla fazla başarıyor. Tabii burada Del Toro’nun kurmuş olduğu dünya ve atmosferi fazla fazla ortaya çıkartan sanat yönetimi de hikayenin güçlü kalmasını destekleyen unsurlardan.
Filmin oyuncu kadrosu ise göz dolduruyor. Elisa rolünde bir başkasının düşünülmesinin önüne geçen Sally Hawkins, tamamen işaret diline dayalı gerçekleştirdiği performansla alkışı hak ediyor. Bunun yanı sıra Micheal Shannon ile Richard Jenkins’in etkin oyuncukları da ortaya çıkartılan dünyayı bir hayli başarılı kılmış.


Tüm bu aşamaların tamamı göz önünde bulundurulduğunda ise yabancı film izle düşüncesinde olanlar açısından Suyun Sesi’ni önermek güzel olur diye düşünüyorum. Üstelik dişiz bir kadın ile gizemli bir deniz canavarının aşkını izlemek, pek çok kesim açısından ilginç bir deneyime dönüşecektir.

Bu yazıyı paylaş

Related Posts

Previous
Next Post »